557 nya coronfall inom Soite förra veckan – incidenstalet är nu långt över 1 000

Incidenstalet inom Soite har stigit från 864 till 1 169. Det är första gången incidenstalet i regionen är över 1 000. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Incidenstalet inom Soite har stigit från 864 till 1 169. Det är första gången incidenstalet i regionen är över 1 000.

Coronaläget är fortfarande allvarligt inom Soites område och incidenstalet når nu för första gången över 1 000. Soite har publicerat en ny webbsida med frågor och svar om covid-19.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Antalet nya coronafall fortsätter att stiga inom Mellersta Österbottens social- och hälsovårdssamkommun Soites område. Förra veckan bekräftades 557 nya fall av covid-19, jämfört med 348 veckan innan. Förra veckan togs ungefär 2 050 coronatest, varav 27,3 procent var positiva.

Det innebär att incidenstalet stiger från 864 till 1 169. Det är första gången incidenstalet i regionen är över 1 000.

 

För tillfället vårdas en patient för covid-19 vid Mellersta Österbottens centralsjukhus. Patienten behöver inte intensivvård.
Annons

Självtest rekommenderas nu som främsta testmetod för de som har symptom på covid-19; till exempel feber, snuva eller hosta. Den som får positivt svar på ett självtest för corona bör isolera sig i minst 5 dygn, och behöver kontakta Soite endast i fall symptomen blir allvarligare.

De som testar positivt för coronasmitta i Soites coronatest får ett textmeddelande med instruktioner. Men de smittade som är över 60 år ringer Soite fortfarande upp.

Smittspårarna har svårt att hinna med just nu. De koncentrerar sig på smittspårning inom social- och hälsovårdens enheter.

På Soites webbplats finns också en ny sida med vanliga frågor om covid-19. Där finns svar på bland annat vad som är skillnaden mellan karantän och isolering och vad man ska göra om man får positivt utslag i ett självtest.


Soite har också uppdaterat sin coronavaccinationsmätare. Av alla invånare inom Soites område som är över 12 år har nu 89,8 procent fått första dosen, 86,5 procent andra dosen och 53,6 procent tredje dosen.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan