Infektionsöverläkare Marko Rahkonen betecknade på onsdagen coronaläget som mycket lugnt, och lika lugnt har det fortsatt. Inga fall har konstaterats på fredagen och ingen patient får vård på Möcs på grund av covid-19.

Sammanlagt har 243 fall av covid-19 konstaterats i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt sedan pandemins början. I Karleby är antalet fall 95 och i Kronoby 47.

Soite fortsätter uppmana alla att komma in för att testa sig också vid mycket lindriga symptom.

Karleby stad meddelar i ett pressmeddelande att träningstiderna för lag som består av personer över 20 år kommer att avbokas i stadens idrottsanläggningar inomhus ända fram till den 18 april. Det här enligt covid-19-myndighetsgruppens rekommendation.

Tränings- och tävlingsverksamhet på landslags- och FM-nivå och i division 1 och professionell träning i olika grenar med sikte på den internationella toppen utgör undantag, liksom även den tredje högsta serienivån i fotboll.

Hobbyverksamhet för vuxna i grupper under 10 personer kan fortsätta förutsatt att säkerhetsavstånden faktiskt kan hållas. Verksamheten för unga och barn under 20 år kan också fortsätta i grupper på max 20 personer.

Stadens egna gym och simhallen Vesiveijari håller öppet med specialarrangemang.