Fotbollspodden
Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 145: Eremenko-special

FOTBOLLSPODDEN

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 144: Nytt utgångsläge för Jaro

FOTBOLLSPODDEN

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 143: Oroväckande signaler i Jaro

FOTBOLLSPODDEN

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 142: Stephen Ward

FOTBOLLSPODDEN

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 141: Pekka Kultanens höga ambitioner

FOTBOLLSPODDEN

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 140: Fredrik Haga säger hejdå

FOTBOLLSPODDEN

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 139: Allt om kvalsegern

FOTBOLLSPODDEN

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 138: Kvalfeber i Jakobstad

FOTBOLLSPODDEN Inte sedan slutet på ligaeran för sju år sedan har insatserna varit så här höga. I Fotbollspodden ger Sören Bäck och Björn Bredbacka allt inför onsdagens nagelbitare.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 137: Psykologi och moral

FOTBOLLSPODDEN Går det att ta sig an en match i övre slutserien utan att gå för fullt? Den frågeställningen dominerar veckans avsitt av Fotbollspodden.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 136: Jimmy på lina inför nästa toppmöte

FOTBOLLSPODDEN

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 135: Förändringen som vände Jaros säsong

FOTBOLLSPODDEN

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 134: Glöm ligan den här hösten

FOTBOLLSPODDEN Självklart ska Jaro till övre slutserien, och gärna lite kvaldramatik i Jakobstad i höst. Men enligt Fotbollspodden är 2022 inte rätt år att stiga till ligan.

Nyhetsbild
Sport

Lyssna: Fotbollspodden 133: Därför vore det fel att sparka Jimmy Wargh

FOTBOLLSPODDEN Jaro har inlett säsongen svagt. Laget sladdar i tabellen och spelet haltar och många vill se ett skifte på tränarposten. Fotbollspodden analyserar läget och förklarar varför det vore fel att sparka Jimmy Wargh.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 132: Fimpa cupen!

FOTBOLLSPODDEN I avsnitt 132 av Fotbollspodden hyllas Jaros spetsspelare för målen på Centralplan och Björn och Sören har helt olika syn på Jaros cupäventyr.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 131: Offensiva profiler med mycket att bevisa

FOTBOLLSPODDEN Serien har lunkat igång med fyra poäng på två matcher och ett avancemang i cupen. Men Fotbollspodden har en del anmärkningar och frågetecken kring Jaros vår.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 130: Svag premiär av topptippat Jaro

FOTBOLLSPODDEN Fotbollspodden går igenom måndagens premiärbesvikelse i Träskända och funderar på hur årets division ett egentligen kommer att sluta.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 129: Titeljakt i Åbo

FOTBOLLSPODDEN Det är inte den största av turneringar. Men det oaktat kan Jaro ta sin första titel på många år. Det senaste avsnittet av Fotbollspodden handlar om lördagens final.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 128: Jimmy Wargh

FOTBOLLSPODDEN Årets Jarobygge har fått många att höja på ögonbrynen. Ett så profilstarkt lag men till synes obalanserat på grund av många mittfältare. Jimmy Wargh kom till ÖT:s poddstudio för att förklara hur han har tänkt.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 127: En extraordinär vecka

FOTBOLLSPODDEN Ett par starka nyförvärv och ny tränare för JBK. Bland annat det blir det i avsnitt 127 av Fotbollspodden.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 126: Keijo Paananen

PODD Keijo Paananen är förmodligen Jakobstads mest erfarna aktiva tränare. I denna podd talar han ut om åren i Jaro och United samt debaclet i VPS 2002.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 125: Jesse Öst

FOTBOLL När Jaro försvann från ligakartan 2015 försvann också Jesse Öst. I denna podd talar Jesse ut om uppväxtåren i Jaro, äventyret i Sverige och de turbulenta åren i SJK, där målvakten i år belönades med FM-brons och utmärkelsen som årets spelare.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 124: Simon Skrabb

FOTBOLL Flytten till Italien var pojkdrömmen som blev sann för Simon Skrabb. Men väl där gick mycket snett. Nu tränar han med Jaro och berättar varför kontraktet med Brescia har brutits i samförstånd.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 123: Toppar och floppar i årets Jaro

FOTBOLLSPODDEN Säsongen är över och det har blivit dags att summera. Fotbollspodden reder ut vad som har varit bra och vad som varit mindre bra i årets Jaro.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 122: Det hände något efter matchen i Rovaniemi

FOTBOLLSPODDEN I ett nytt avsnitt av Fotbollspodden summerar Björn Bredbacka och Sören Bäck grundserien och blickar framåt mot den övre slutserien.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 121: Är Jaro redo för toppstrid?

FOTBOLLSPODDEN Jaro imponerade inte mot bottenlaget Jippo. Men kan stundtals högpresterande Ekenäs IF passa Jaros spelstil bättre? Den tankegången är Bäck och Bredbacka inne på i det nya avsnittet av Fotbollspodden.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 120: Slutspurten närmar sig

FOTBOLLSPODDEN Över halva grundserien är avklarad och kampen om platserna är i full gång. Fotbollspoddarna tror att de kommande matcherna blir avgörande för såväl Jaro som KPV.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 119: Derbyvecka och tränarbyte

FOTBOLLSPODDEN Det har varit några dramatiska dagar i fotbollsettan. Och dygnen som väntar lovar inte mindre. Det fanns mycket att avhandla i avsnitt 119 av ÖT:S Fotbollspodd.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 118: Jakobs dagar med toppstrid

FOTBOLLSPODDEN Dubbla matcher under Jakobs dagar hör till. Men Jaro brukar inte gå in i festveckan som delad serieledare. Sören Bäck och Björn Bredbacka snackar upp några glödheta fotbollsdagar i Jakobstad.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 117: Jimmy Wargh-effekten

FOTBOLLSPODDEN Utan att ha spelat någon sprudlande fotboll är Jaro i delad tabelltopp efter fem omgångar. I det färska avsnittet av Fotbollspodden funderar Sören Bäck och Björn Bredbacka kring orsakerna.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 116: Är det fortfarande Niklas Käckos Jaro?

FOTBOLLSPODDEN Fotbollspodden är tillbaka med ett avsnitt som blickar tillbaka mot seriestarten och framåt mot ett glödhett derby.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 115: Så slutar årets division 1

FOTBOLLSPODDEN Det har blivit dags för årets stora genomgång av division 1-lagen. Sören Bäck och Björn Bredbacka radar upp sina rankingar inför en säsong som har potential att bli historiskt jämn.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 114: Jimmy Warghs fembackslinje

FOTBOLLSPODDEN ÖT:s Fotbollspodd är tillbaka och vrider och vänder på fördelar och nackdelar med den fembackslinje som Jimmy Wargh nu experimenterar med.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 113: En annorlunda försäsong

FOTBOLLSPODDEN I nya Fotbollspodden funderar Sören Bäck och Björn Bredbacka kring en försäsong som inte liknar någon annan.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 112: Fredrik Haga

PODD Jaro har just avrundat sitt bästa år sedan 2014. Men framgången har sitt pris. Flera av de unga lovande spelarna har lämnat för spel i ligan. I ÖT:s fotbollspodd frågar vi vd Fredrik Haga var Jaro står inför 2021? Han avslöjar också hur bokslutet för 2020 ser ut.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 111: Summering och tränarbyte

FOTBOLLSPODDEN Det har hänt mycket på Jarofronten den senaste tiden. ÖT:s Fotbollspodd blickar bakåt på några händelserika veckor och framåt mot säsongen 2021.ff jaro

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 110: Inför ödesmötet

FOTBOLLSPODDEN Efter den bästa Jarosäsongen på många år kan allt kulminera på lördag. Fotbollspodden tar ett rejält grepp om supermötet mot KTP som kan avgöra hela säsongen.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 109: Inför toppmötet

FOTBOLL Efter en stark säsong står Jaro nu inför klubbens största match på länge. Hemma på Centralplan i strålkastarljusets sken väntar AC Oulu. ÖT:s Fotbollspodd snackade upp fredagens seriefinal.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 108: Jaros succé

PODD Fotbollspodden med Sören Bäck och Björn Bredbacka botaniserar i Jaros succé med 18–3 i målskillnad de senaste fyra matcherna. Hur blev det så här? Och skulle någon KPV:are platsa i Jaro?

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 107: Case Miika Juntunen: Vad händer med Karlebyfotbollen?

PODD Det har varit turbulenta dagar inom Karlebyfotbollen. Exit Jani Uotinen och entré Miika Juntunen. Vad händer nu?

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 106: Jona Nyström

FOTBOLLSPODDEN Hur är det egentligen med VPS ekonomi, blir Vasaklubben ett topplag i division ett och hur är rivaliteten mellan Jaro och VPS. Bland annat de frågorna funderas det kring i nya fotbollspodden.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 105: Inför säsongen 2020

FOTBOLLSPODDEN Med bara dagar kvar till den hett efterlängtade premiären i fotbollsettan snackar ÖT:s Fotbollspodd upp årets säsong. Slutsatsen är att allt ska klaffa om årets Jaro ska kunna kriga i toppen.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 104: Fredrik Haga inför 2020

FOTBOLLSPODDEN Hur mår Jaro efter coronakrisen? Och hur många får komma till Centralplan i hemmadebuten mot MP den 12 juli? Detta och mycket annat svarar Jaros vd, Fredrik Haga, på i denna Fotbollspodd.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 103: Kritik av lista

FOTBOLLSPODDEN Listan med Jaros tio bästa utländska förstärkningar någonsin skapar debatt i det nya avsnittet av Fotbollspodden.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 102: En all-star elva för tiotalet

FOTBOLLSPODDEN Fotbollspodden synar inledningen av försäsongen i sömmarna men blickar också bakåt och tar ut Jaros all-star elva för 10-talet.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 101: Simon Skrabb

FOTBOLLSPODDEN Simon Skrabb är mitt inne i sin fotbollskarriär. I sommar stundar det historiska EM-slutspelet med Finland. Samtidigt är han inne på sitt sista kontraktsår med IFK Norrköping och klubbkarriären väntar på ett nytt lyft.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 100: Säsongen och framtiden

FOTBOLLSPODDEN Bara en match återstår av fotbollssäsongen i regionen. Nu är det dags att knyta ihop säcken och rikta blicken mot framtiden.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 98: Vinna eller försvinna

FOTBOLLSPODDEN Fyra dagar. Två matcher. En sista chans för Jaro att haka på striden om en kvalplats.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 97: Underkänt

FOTBOLLSPODDEN Fotbollspodden sammanfattar FF Jaros våromgång och konstaterar att omdömet är entydigt.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 96: Sex hemmapoäng på spel

Haka på lördag och TPV på torsdag. I det senaste avsnittet av Fotbollspodden tittar Sören Bäck och Björn Bredbacka närmare på Jaros förutsättningar till en riktigt bra säsongsstart.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 95: Ett mer balanserat Jaro

FOTBOLLSPODDEN På lördag är det hemmapremiär för FF Jaro. Fotbollspoddens Sören Bäck och Björn Bredbacka räknar med att det nya välbalanserade Jaro ska manövrera ut nykomlingen MyPa.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 94: Hör Jaro till favoriterna?

FOTBOLLSPODDEN Det är dags för avspark i division ett och för Jaros del innebär det bortamatch i Ekenäs. ÖT:s fotbollspodd laddar upp med ett rejält avsnitt.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 93: Magnus Slotte

FOTBOLLSPODDEN. Magnus Slotte lever just nu sin dröm med Myrans damlag. Efter vandringen från distriktets lägsta serie till landets högsta väntar nu utmaningar som 35-åringen bara kunde drömma om när han blev Myrantränare sommaren 2007.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 92: Försäsongen tar form

FOTBOLLSPODDEN Fotbollspodden är tillbaka. Det blir en rejäl genomgång inför lördagens match mot AC Oulu. Jaro har en bredare trupp till sitt förfogande än i de tidigare cupmatcherna.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 91: Niklas Käcko

FOTBOLL Med mittbackarna Pavle Milosavljevic, Toni Takamäki och Johan Brunell klara för Jaro går tränaren Niklas Käcko och grunnar på en trebackslinje under den kommande säsongen. Han vet vem som skulle spela i mitten.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 90: Årskortskampanjen

FOTBOLLSPODDEN Jaro befinner sig i mittemellan-land när man nu laddar för sin fjärde raka säsong i division 1. Den pågående årskortskampanjen kan ses som en indikation på om Jaro ska vara en elitklubb i ligan eller en mera utpräglad fostrarklubb i division 2.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 89: Live från Köpmannamässan

PODD Det har gått några veckor sedan säsongen tog slut. Fotbollspodden gör en snabb tillbakablick, men spanar främst framåt. Laget ska byggas och en hel del bitar fattas.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 88: Höst med härlig fotbollsångest

FOTBOLLSPODDEN Regnet och rusket är här och det innebär också att insatserna på regionens fotbollsplaner blir allt högre. Så gott som alla av de lokala lagen har allt att spela för i höst.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 85: Nya anfallare

FOTBOLLSPODDEN Med två nya anfallare i laget tar sig Jaro an Jakobs dagar. Det som väntar är två matcher på fyra dagar. Två matcher som kan bli mycket avgörande för resten av säsongen.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 84: Bokslut över första tredjedelen

FOTBOLLSPODDEN De nio första omgångarna är spelade. KPV och HIFK toppar serien några poäng före ett koppel lag i den rekordjämna ettan. Men vad har den första tredjedelen egentligen sagt oss. Var står Jaro och vad ska hända nu?

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 82: Som en snöboll i blidväder

FOTBOLLSPODDEN Var står Jaro egentligen efter segern i Jyväskylä. Var det en mental vändning eller bara en tillfällig sköldputsning.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 81: Tränare under press

FOTBOLLSPODDEN Jarotränaren Tomi Kärkkäinen och KPV-kollegan Jarmo Korhonen var tränare under press redan innan serien började. Därför gäller det att leverera genast. I fotbollspodden förutspår Sören Bäck hur Jaro ställer upp mot HIFK och ger senaste nytt om en skadad nyckelspelare i KPV.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 80: Derbyvecka

FOTBOLLSPODDEN ÖT:s Fotbollspodd är tillbaka i normal serielunk efter superveckan förra veckan. Den här gången blir det förstås uppsnack inför lördagens derby på Västraplan.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 79: Jonas Emet

FOTBOLLSPODDEN Jonas Emet var som skytteligavinnare i ligan en av landets hetaste fotbollsspelare 2014. Efter det har motgångarna avlöst varandra. I denna fotbollspodd talar Emet ut om de besvärliga skadeåren och var han står idag.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 78: Patrick Byskata

FOTBOLLSPODDEN När Jaro har sin hemmapremiär den 5 maj är det derby direkt. Patrick Byskata, den före detta Jarospelaren, leder in KPV på Västra plan. I denna podd talar Byskata ut om Jaro, Eremenko, dagens KPV och vilken Jarospelare han skulle vilja ha i det egna laget.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 73: Wilma Sjöholm

FOTBOLLSPODDEN Jaros 1999-födda fotbollstalanger har inte begränsat sig till enbart Sergei Eremenko och Serge Atakayi. Nu följer Wilma Sjöholm i deras fotspår då hon inleder sin utländska fotbollskarriär i Djurgården.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 72: Uppskruvade förväntningar

FOTBOLLSPODDEN Säsongen närmar sig och det innebär förstås att Fotbollspodden är tillbaka på allvar. Den här gången med positiva vibbar kring Jaro och en rejäl sågning av SJK.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 71: Fredrik Haga

FOTBOLLSPODDEN Trots att Fredrik Haga har lång erfarenhet av Jakobstad och fotbollen här har kulturen kring Jaro förvånat honom. - Jag har inte sett något liknande någon annanstans i landet, säger Haga som har 25 år bakom sig inom Helsingforsfotbollen.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 70: Nyårspodden

FOTBOLLSPODDEN Jaros något långsamma lagbygge har skapat en hel del frustration. I nuläget har laget tio kontrakt i hamn. I årets sista podd säger Sören Bäck och Björn Bredbacka vad de tycker om bygget hittills.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 69: Nya tränarduon

FOTBOLLSPODDEN Tränarduon är klar liksom de fyra första kontrakten. Nu börjar lagbygget som ska ta Jaro till ligan 2018.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 68: Händelserik höst väntar

FOTBOLLSPODDEN Med två omgångar kvar kämpar Jaro för en extra hemmamatch 2018. Veckans fotbollspodd kollar läget i Jakobstadsklubben bortom 2017.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 67: Karlebyfokus

FOTBOLLSPODDEN Säsongen närmar sig sitt slut och det mesta av dramatiken utspelar sig i norr.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 66: Dyrbar miss

FOTBOLLSPODDEN Jaros flyt med marginaler, KPV:s oförmåga att avgöra och Henri Mynttis straff. Fotbollspodden funderar igenom vad som egentligen hände i Karleby.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 65: Kollektivt försvarsspel

FOTBOLLSPODDEN Fotbollspodden är tillbaka efter sommaruppehållet. Den här gången blir det bland annat snack om Jaros lyft och KPV:s förutsättningar.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 64: Calle Löfs Jaro

FOTBOLLSPODDEN Det händer mycket i FF Jaro. I nya avsnittet av fotbollspodden analyseras tränarbytet, Jaros förändringar under Calle Löf och givetvis derbyt mot KPV.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 63: Heames ödesvecka

FOTBOLLSPODDEN Karlebylagen KPV och GBK har hittat formen, men Jaro söker ännu sin.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 62: Två förlorade poäng

FOTBOLLSPODDEN Söndagens match blev en stor besvikelse för Jaro. Tre poäng förvandlades till mer än en halv förlust. Är det Kristian Heames som får ta på sig skulden?

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 61: Nu börjar racet

FOTBOLLSPODDEN Fotbollspodden är tillbaka. I det här avsnittet handlar det till stor del om torsdagens match mot seriefavoriten Honka.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollspodden 60: En flygande start

FOTBOLLSPODDEN Fotbollspodden ställer in siktet på Jaros hemmapremiär.